Tarih: 28.12.2024 12:37

Prof.Dr. Fevzi Altuntaş: Tıbbi görüntüleme ve dijitalleşme hayati öneme sahip

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Fevzi Altuntaş sona eren “Radyoloji 5N1K sempozyumu” ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Tıbbi görüntülemenin pek çok aşamada yardımcı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Altuntaş “Kanserin erken teşhisi, tedavi ve takibi için tıbbi görüntüleme ve dijitalleşme hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda, doğru zamanda doğru insan, doğru teknoloji ve doğru veriye yatırım yapılmalıdır” dedi.

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Fevzi Altuntaş şunları söyledi:

 

 

"Değerli Dostlar,
Radyoloji 5N1K sempozyumu sona erdi!
Tıbbi Görüntüleme; bir tümörün kanser olma olasılığının belirlenmesinden, biyopsinin gerekli olup olmadığına karar verilmesine, tümörün yerinin tespit edilmesinden, kanserin evresinin tespit edilmesine, ışın tedavisinin odaklanması gereken yerin saptanmasından, tedavinin planlanmasına, kanser ekibinin tedavinin ne kadar faydalı olduğuna dair fikir edinmesinden tedaviden sonra kanserin tekrarlayıp tekrarlamadığının kontrol edilmesine kadar pek çok aşamada yardımcı olur.

Kanser yönetiminde dijitalleşme olmazsa olmaz!

Kanserin erken teşhisi, tedavi ve takibi için tıbbi görüntüleme ve dijitalleşme hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda, doğru zamanda doğru insan, doğru teknoloji ve doğru veriye yatırım yapılmalıdır.

Eğitimin sürekli olduğunu unutmayalım!

Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Radyoloji 5N1K sempozyumu düzenlendi. Katılımcıların güncel mesleki gelişim ve değişimine katkı sağlaması amacıyla “Kanser Sürecinde Klinik Mükemmellik ve Kaliteli Süreç Yönetimi” teması panellerde alanın uzmanları tarafından ele alındı. Tıbbi görüntüleme alanındaki güncel ve yenilikçi yaklaşımlar ve çekilmesinden, değerlendirilmesi ve raporlamasına tüm süreçler ilgili birimler ile birlikte gözden geçirildi.

Kalite standartlara uygunluk düzeyidir!

Kalite önceden belirlenmiş standartlara uygunluk düzeyidir. Kalite düzeyi ne kadar yüksek ise risk o kadar azalır. Bu bağlamda çekilmesinden, değerlendirilmesi ve raporlamasına kadar tüm süreçler standardize edilmelidir. Unutmayalım! Kalite asla tesadüf değil, daima planlı bir gayretin sonucudur; yönetim dahil tüm çalışanlar bu bilince sahip olmalıdır.

Kalite sürekli iyileştirme faaliyetleridir!

Tıbbi görüntülemede olduğu gibi sağlık hizmeti, eğitim ve araştırma alanlarında standartları uygulamalıyız. Standart dışı her şeyi klinik araştırma prensipleri çerçevesinde yürütmeliyiz. Günlük pratikte standartlar ne kadar uygulanabilirse kalitenin değeri de o kadar artacak ve risklerimiz o kadar azalacaktır. Bu bağlamda “bilim” ve “kalite” başucu kaynağımız olmalıdır. 
Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalınız..."

#radyoloji #hematoloji #onkoloji #onkolojikgoruntuleme #dijitalradyoloji #klinikkalite #SOP #kalite #verimlilik #ankarahematolojionkoloji
#profdrfevzialtuntas




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —