Haber Editörü

Ramazan DURMUŞ / GELDE YAZMA

ramazandurmus@gmail.com

Prof.Dr. Ruhi Ersoy, tüm dünyayı Türk mutfağının zenginliklerini keşfetmeye davet etti.

Prof.Dr Ruhi Ersoy Türk Mutfağı Haftası”nın, yüzyılların birikimiyle oluşmuş eşsiz mutfak kültürümüzü hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti

Prof.Dr. Ruhi Ersoy, tüm dünyayı Türk mutfağının zenginliklerini keşfetmeye davet etti.
GÜNDEM 21.05.2025 15:13:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı 25-26.Dönem MHP Osmaniye Milletvekili ve Ahmed Cevad Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Ruhi Ersoy, tüm dünyayı Türk mutfağının zenginliklerini keşfetmeye davet etti. 

Kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”nın, yüzyılların birikimiyle oluşmuş eşsiz mutfak kültürümüzü hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Prof.Dr Ruhi Ersoy "Sofralarımız her daim bereketli, milletimiz her daim bir ve birlik içinde olsun." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı 25-26.Dönem MHP Osmaniye Milletvekili ve Ahmed Cevad Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Ruhi Ersoy, şunları söyledi:

"Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”, yüzyılların birikimiyle oluşmuş eşsiz mutfak kültürümüzü hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmak için büyük bir fırsattır.

Binlerce yıllık Türk tarihinin lezzet hazinesi 

Bu hafta, yalnızca lezzetlerin değil; aynı zamanda tarihimizin, coğrafyamızın ve kadim kültürümüzün de anlatıldığı bir zaman dilimidir.

Binlerce yıllık Türk tarihinin lezzet hazinesi olan Türk Mutfağını kutladığımız bu anlamlı haftada eşsiz gastronomi kültürümüzün gururunu yaşıyoruz.
Asırların birikimini, toprağın bereketini ve emeğin kutsallığını taşıyan Türk mutfağı Türkistan bozkırlarından Anadolu’nun bereketli topraklarına uzanan büyük bir medeniyetin damak hafızasıdır. 

Her bir tarif binlerce yıllık tarihi farklı coğrafyaların zenginliğiyle birleştirir. Yörük çadırlarından saray mutfaklarına, köy sofralarından şehirlere uzanan bu zengin miras, sadece bir yemek kültürü değil, aynı zamanda bir medeniyet tasavvurunun da ifadesidir.

“Daha büyük çaba sarf etmeliyiz”

Türk mutfak kültürü dünda haklı bir üne sahiptir. Ancak mutfak kültürümüzün uluslararası kamuoyunda tanıtımı için daha büyük çaba sarf etmeliyiz.

Bugün, gastrodiplomasi alanında Türk mutfağı, ülkemizin en etkili yumuşak güç unsurlarından biridir. UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan geleneksel kahvemizden, keşkeğimize kadar pek çok değerimiz, kültürel zenginliğimizin dünyaya açılan penceresidir.
Bu anlamlı haftaya girerken, Londra’dan, SOFRA Restoran zincirleri sahibi aynı zamanda Türk mutfağı kültür elçisi Sn Hüseyin Özer’e de ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.

 

SOFRA Restoran zincirleri sahibi aynı zamanda Türk mutfağı kültür elçisi Hüseyin Özer, Prof.Dr Ruhi Ersoy'u ziyaret etti 

 

Onun şahsında, mutfağı bir kültürel diplomasi alanı; yemeği sunmayı da bir elçilik hizmeti olarak gören, misyon sahibi Türk Mutfağı çalışanlarının, işletmecilerinin bu özel haftasını tebrik ediyorum.

Bu hafta vesilesiyle, yemeğin birleştirici gücünü bir kez daha hatırlıyor; tüm dünyayı Türk mutfağının zenginliklerini keşfetmeye davet ediyoruz.

Sofralarımız her daim bereketli, milletimiz her daim bir ve birlik içinde olsun."

#TürkMutfağıHaftası

Haberi Sesli Oku

YAZARLAR